Loading color scheme

ÚJ ISKOLA BUDAKALÁSZON

Amint  az a budakalászi lakosság körében ismert, Budakalász Város Önkormányzata a város túlterhelt intézményeinek tehermentesítése érdekében új általános iskolát építtetett a Klisovác utcában. Az első tanév 2021. szeptemberében megkezdődött.

Az intézmény állami fenntartásba került, így a Patakpart Általános Iskola a Kalász Suli Általános Iskolához és a Szentistvántelepi Általános Iskolához hasonlóan a Váci Tankerületi Központ fenntartásában működik.

A 2023/2024-as tanévben 14 osztály kezdte meg, illetve folytatta tanulmányait a Patakparton.

Véget ért a június 5.-9. között lezajlott Határtalanul kaland a Patakpart Általános Iskola 7. Sas osztályos tanulói részére, mely egy életre szóló élménnyel ajándékozta meg diákjainkat. Ez úton köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatását.

Az előkészületekről, a kirándulásról készült képes élménybeszámolóról, valamint ennek szöveges értékeléséről az alábbi linken olvashatnak az érdeklődők.

Előkészületek

Képes élménybeszámoló

Utileírás

Képes értékelő beszámoló

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

Kedves Szülők!

Az osztályfőnökök az alábbi napokon tartják a szülői értekezleteket, melyekre szeretettel várjuk a kedves szülőket.

- Szeptember 1.  17.00          1. Vadkacsa osztály
- Szeptember 4. 16.00          2. Vörösbegy
- Szeptember 4. 17.00          1. Őszapó osztály, 2. Gyöngybagoly
- Szeptember 5. 17.00          3. Zöldküllő, 4. Cinke, 4. Pacsirta
- Szeptember 5. 18.00          6. Tengelic
- Szeptember 6. 17.00          5. Holló, 6. Sárgarigó
- Szeptember 7. 17.00          7. Vándorsólyom, 7. Gatyásölyv
- Szeptember 7. 18.00          8. Sas

A 2023/2024-es tanév 2023. szeptember 1-jén indul. A Tanévnyitó ünnepély ezen a napon, 08:15-kor kezdődik a tornateremben.

A felső tagozat részére összeállított taneszköz lista ezen a linken érhető el: Tanszerlista felső tagozat 2023

Frizbi edzés

  Az Óbudai Repülő Korong SE frizbi edzést tart iskolánkban. Az ultimate frizbi egy komoly kondicionális képességeket igénylő csapatsport, melyet 7 a 7 ellen űznek egy 100x37 méteres pályán. Cél a pontszerzés, hisz az a csapat nyer, akinek a játék végén több pontja van. A sportág egyedi szabályrendszere lehetővé teszi, hogy fiúk-lányok együtt is játszhassák, mivel nem megengedett a testi kontaktus. Érdekesség még, hogy a ...

Röplabda diáksportköri foglalkozás

Tisztelt Szülők! Szeretnénk figyelmükbe ajánlani egy ingyenes diáksportköri foglalkozást. A röplabda edzéseket 4-8. osztályos tanulók számára heti két alkalommal Miorin Fabrizio az iskola egyik diákjának édesapja térítésmentesen tartja. Az első alaklom e héten csütörtökön, 14:45-kor kezdődik. Érdeklődni, bejelentkezni a következő elérhetőségeken lehet: Miorin Fabrizio+36 30 970 60 ...

PATAKPART ISKOLÁÉRT ALAPÍTVÁNY - ELSŐ ADVENTI VÁSÁR

Kedves Szülők! Sok szeretettel hívjuk, várjuk Önöket első adventi vásárunkra, melyet a Szülői Munkaközösség kezdeményezésére szülők és pedagógusok összefogásával az iskola közösségének építésére és a bejegyzés alatt álló Patakpart Iskoláért Alapítvány támogatására szervezünk 2022. december 16-án, pénteken 14:30-tól 18:30-ig. A vásárban a gyerekek, a pedagógusok és a szülők a karácsonyvárás hangulatában tölthetik ...

A 2023/2024-ES TANÉVBEN INDULÓ OSZTÁLYOK

Kedves Szülők! A Patakpart Általános Iskola a 2023/2024-as tanévben is várja a budakalászi, az iskola felvételi körzetében élő gyermekeket. A 2023. szeptember 1-én kezdődő tanévre az alábbi űrlap kitöltésével jelezhetik átjelentkezési szándékukat! A tervezhetőség érdekében kérjük, hogy az űrlapot 2023. április 30-ig töltsék ki! Ezt követően küldünk tájékoztatást a további teendőkkel kapcsolatban. Jelentkezés a Patakpart ...

Immár archív felvétel: Bokányi Zsuzsa néni és Holczer Kati néni a TV Budakalász segítségével mutatták be az átadás előtt álló iskola épületét.

Események nem találhatóak